Ez az esemény a MAMIDI projekt sikerének és fenntarthatóságának biztosítása érdekében szervezett disszeminációs tevékenységek csoportjába tartozik. 

A rendezvény fő célja a projektről és annak eredményeiről szóló információk terjesztése, különös tekintettel az Útmutatóra és annak tartalmára, valamint a hálózatok kiépítésének az információcsere csatornáinak megnyitására. A konferencián túl az esemény a hálózatépítésre és a vélemények, információk és tapasztalatok megosztására is szolgált. A multiplikátor esemény helyszíne a Hotel Benczúr gondosan válogatott terme volt Budapest belvárosában. Összesen 52 résztvevő vett részt az eseményen.

A regisztráció után a Trebag bemutatkozó beszéde a téma fontosságáról szólt, valamint üdvözölték az előadókat és a résztvevőket, és ösztönözték az aktív részvételt. Ezt követték a különböző előadások és a két workshop bemutatása. A nap fő témái a következők voltak:

•    A projekt bemutatása, az Útmutató bemutatása
•    Multikulturalizmus a magyar munkaerőpiacon
•    Interkulturális kommunikációs kompetenciák fejlesztése
•    Lehetséges eszközök magyar és külföldi személyzet megtartására
•    döntéshozatal és vezetői készségek fejlesztése
•    A munkaerőpiac kihívásai a bevándorlással és a kivándorlással kapcsolatban a HR szemszögéből.

Mindent összevetve a MAMIDI záróesemény nagyon sikeres volt. A résztvevők visszajelzési kérdőívei szerint az esemény minden tevékenységét nagyon sikeresnek találták. Az összes előadó nagyon pozitív visszajelzést kapott a közönségtől, és az ebédet is magában foglaló hálózatépítési lehetőség is jól működött. A legtöbb résztvevő érdeklődést mutatott egy jövőbeli együttműködés iránt.

   
© ALLROUNDER